Peterseliewortel

3,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

De peterseliewortel zijn peterselie rassen die vooral worden verbouwd voor het gebruik van de wortel. De peterselie wortel geeft een heerlijke en zachte smaak die lichter is dan de bladeren van de peterselie. De oude Grieken en Romeinen waren gek op deze groente. De groente is dan ook afkomstig uit het middellandse zeegebied, vanuit hier werd de plant verspreid naar de rest van Europa en zo ook naar Nederland. De Grieken gebruikte de peterseliewortel om leverproblemen te voorkomen. De plant groeit prima in arme grond zonder mest en wordt vaak al vanaf maart geplant. Na de oogst zijn de wortels goed houdbaar wanneer deze op de juiste manier worden opgeslagen. Een goede methode hiervoor is de wortels in een ton met zand op te slaan. In de keuken is de wortel heerlijk in soepen, als puree of rauw geraspt in salade. Een vergeten groente met veel toepassingen in de Nederlandse keuken. Makkelijk te verbouwen en lang houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Peterseliewortel” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *